"Я говорю замість тебе": 19-річна тернополянка створила рукавицю, яка озвучує жести через смартфон (фото, відео)

Молода випускниця технічного коледжу створила електронну рукавицю та програму, які перекладають мову жестів.

"Я говорю замість тебе" - випускниця технічного коледжу Тамара Вощило створила рукавицю та програму, які перекладають мову жестів. Про це повідомляє 20 хвилин.

Щоб рукавиця працювала, потрібна спеціальна програма, яку Тамарі допомагав написати її викладач Андрій Недошитко.

"Працює ця програма так - людина одягає рукавичку, - пояснює Тамара. - Перед користуванням потрібно включити bluetoоth на телефоні і створити пару між цими двома пристроями. На кожному пальці є датчик. Мікроконтролер зчитує дані з датчиків, обробляє інформацію та передає її на мобільний телефон".

Кожен жест має свій порядковий номер, який записаний і в рукавичці, і в програмі. Коли на телефон приходить порядковий номер, то можна почути фразу, яка закріплена за цим номером. Кожен може індивідуально під себе запрограмувати і жест, і фразу. Рукавиця живиться або від павербанку, або від телефону. Програма підтримує українську мову, але не всі телефони її відтворюють.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...