І обов'язково вилікувати зуби: Яких помилок варто уникати під час еміграції в Америку

Про помилки, яких варто уникати під час переїзду до Америки, українець розповів зі свого досвіду.

Андрій Колесник із Києва 5 років тому переїхав із дружиною та 2 дітьми до США. Поселився в одному із міст на околицях Нью-Йорка. На еміграцію витратив $20 тис., повідомляють Патріоти України

Про помилки, яких варто уникати під час переїзду до Америки, українець розповів зі свого досвіду.

Англійська мова

"Багато хто вважає, що англійську мову можна вивчити уже на місці, коли потрапляєш у середовище її носіїв. Насправді, без мовних курсів чи вивчення мови в навчальних закладах буде дуже важко. Звісно, можна "нахапатися" певних слів, але це не надасть можливості спілкуватися. Тому потрібно посилено вчити мову ще до переїзду".

Участь у лотереї "Грін Карт"

"Щороку чуємо обіцянки, що лотерею закриють. Тим не менш, вона існує. Останні 14 років я беру участь у лотереї, але поки-що безуспішно. Люди, які приїжджають до США з грін-карткою, на одну сходинку вище за людей, які приїжджають до США за туристичною чи робочою візою. Адже у них питання з легальним статусом уже вирішене. Крім того, перший рік вони можуть вивчати англійську мову чи певну професію у коледжі. За це платитиме Америка. Тому, поки є можливість, варто брати участь у розіграші".

Лікування

"У більшості Штатів можна отримати безкоштовне страхування. Ми платний полюс мали лише рік. Потім кожне звернення до лікаря оплачували готівкою. Так робимо і зараз. Кожний візит обходиться від 100 до 200 дол. Це вигідніше, ніж платне страхування. Якщо говорити про стоматологів, вартість звичайної пломби - 150 дол. Із видаленням нервів це коштуватиме - 1050 дол. Тому ще до переїзду потрібно обстежитися у лікарів та обов'язково вилікувати зуби".

Що взяти із собою

"5 років тому ми привезли 500 кг речей. Із самого початку дізнавався, як можна це все перевести. Найдешевший варіант - переправити морем. Потрібно було всі речі привезти до Одеси та запакувати в контейнер. Через місяць отримав би речі в Нью-Йорку. Оренда контейнера коштувала - 1400 дол. Це виявилося дорого. А половину орендувати не дозволили. Тоді знайшов авіаперевізника. Заплатив близько 1200 дол. Вантаж доставили до Нью-Йорку за 4-5 днів.

Зараз максимум, що із собою взяв би, - це маленька сумка з найбільш необхідним. В Америці можна купити якісні речі набагато дешевше, ніж в Україні. Тому те, що залишилося вдома, краще роздати друзям. А усе необхідне поступово придбати на місці. Крім того, отримати власний багаж із літака чи корабля можна лише перебуваючи в легальному статусі. Не раз чув, що людям, які отримували посилки від родичів, на кордоні задавали питання, що ви робите в країні стільки часу. Закінчувалося це плачевно. Тому, якщо маєте статус нелегала, краще відправляти речі на ім'я друзів, які в крані проживають законно".

Рідна мова у дітей

"За півроку до переїзду до США старший син, якому було 4 роки, почав заїкатися. Лікарі сказали, що це пройде із віком. Головне - зменшити для нього стрес. Тому, коли пішов до американського садочка, спілкувалися з ним англійською, щоб простіше адаптувався. Діти до цього звикли. Рідну мову розуміють. Але переходять на неї лише, коли приїжджають бабусі та дідусі. Адже мають мовний бар'єр. Ми намагалися перейти вдома на українську, але в деяких моментах діти нас переставали розуміти і довелося уже пояснювати англійською. Тож тим, у кого є діти, із ними найкраще спілкуватися лише рідною мовою".

Джерело: Газета.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...