Гривневі депозити населення України стабільні, а валютні - ні: Інфографіка за останні три роки

І все ж рівень депозитів населення в гривні далекий від рівня, який був три роки тому.

Если вспомнить немного истории, то можно заметить, что депозиты населения в гривне далек от уровня, который был три года назад.

Но за последний год население депозиты в ГРИВНЕ, если не активно, то стабильно размещает в банках. И это при том, что ставки по банковским депозитам снижаются.


За февраль 2017 года средняя ставка по депозита населения в гривне была на уровне 13,8%. Год назад она была 17,5%. Но население все равно размещает деньги в банках на депозитах. С начала 2017 года украинцы дополнительно разместили депозитов в гривне на сумму 412 млн. грн. Мало. Но украинцы все же склонны держать деньги в банке на депозитах. И на депозитах в гривне.
Депозиты населения в валюте за три прошедшие года упали очень существенно. Это неудивительно. Девальвация гривны, которую спровоцировали "реформы Гонтаревой" напугали украинцев.

За последний год были надежды, что все же население будет более активно возвращать валюту в банки на депозиты. Но эти надежды не оправдались. Может ставки по валютных депозитам для населения отпугивают клиентов. Средняя ставка по валютному депозиту для населения за февраль 2017 года в Украине составила 4,3%. Год назад была 6,3%.

Все же с начала 2017 года общая сумма валютных депозитов населения уменьшилась на 213 млн. долл.
Очень наглядная картина. Выводы можно сделать без проблем.

Автор: Александр ОХРИМЕНКО

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...