"Грузинська" тактика РФ у Гаазькому суді,- Олена Зеркаль

Росія в Міжнародному суді ООН використовувала щодо України перевірену тактику.

Україна vs Россія."грузинська" тактика РФ

Так само, як і в справі «РФ vs Грузія», вона ставила під сумнів юрисдикцію суду.

Про це розповіла глава української делегації у Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

«Вони намагалися використовувати ту саму тактику, яку вони використовували у грузинській справі. Водночас ми ґрунтували свої звинувачення на звітах міжнародних організацій, а не тільки на свідченнях. А вони ґрунтували свою позицію виключно на свідченнях кримських татар, які зараз проживають в Криму і розповідають, що в них все чудово», - зазначила вона.

За словами Зеркаль, Україна врахувала досвід Грузії і побудувала свій позов проти Росії по-іншому.

«Ми не лише врахували грузинський досвід. Якщо почитати грузинський скрипт і почитати скрипт, який буде за результатом наших слухань, то ви побачите велику різницю у самій справі. І щодо складу справи, і щодо юрисдикції, і у всіх інших питаннях. У нас дещо інша претензія щодо порушення Росією конвенції. У грузин була дуже непроста ситуація з осетинами та абхазами ще до початку конфлікту. Там було дуже багато взаємних претензій. Що стосується кримських татар і українців у Криму, то, росіяни, дійсно, намагалися представити нашу ситуацію в такому ж світлі, як вони представляли ситуацію щодо Грузії, що грузини самі створювали етнічний конфлікт. Тоді як у нас не було жодних зауважень до цього часу від міжнародних організацій щодо становища кримських татар і українців у Криму», - пояснила заступник міністра.

Нагадаємо, справа "Грузія проти Росії" перебувала на розгляді у Міжнародному суді ООН з 2008 по 2011 рік. У результаті суд постановив, що не має юрисдикції у цій справі на підставі того, що не було виконано передумови, передбачені статтею 22 Конвенції – спроби розв'язання спору шляхом переговорів або процедур, спеціально передбачених документом.

Раніше, коментуючи результати судового розгляду в Гаазі, Зеркаль висловила думку, що позиція російської сторони під час слухань продемонструвала, що «логіка Росії полягає в тому, що вони можуть робити все і не нести жодної відповідальності за свої дії».

Джерело


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...