ГПУ та ДФС трясуть газовидобувну компанію Новинського: У олігарха погрожують паралізувати Харків

​Слідчі Державної фіскальної служби та Генеральної прокуратури України проводять обшуки в офісах і квартирах менеджерів групи газовидобувної компанії Smart Energy по всій Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько, передають Патріоти України.

"У нас в офісах Smart Energy і в квартирах менеджерів по всій Україні (Київ, Харків, Полтавська обл. та ін.) йде обшук. Нахабним чином блокується господарська діяльність компанії", - повідомив він.

За словами Загорулька, це продовження справи про так звану "фіктивність" Smart Energy - однієї з найбільших газовидобувних компаній України.

Як наголосили в компанії, блокування господарської діяльності компанії може призвести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі і паралізувати місто-мільйонник Харків на всю зиму.
"Одна з компаній групи Smart Energy - "Укргазвидобуток" - врізана безпосередньо до харківського газового кільця", - додав Загорулько.
"Смарт-холдинг" володіє 23,76% гірничо-металургійної групи "Метінвест", 95% акцій суднобудівного холдингу Smart Maritime Group, 99,97% акцій торгово-фінансової компанії ТОВ "Сантіс". "Смарт" також володіє великими активами в паливно-енергетичній галузі, девелопменті та аграрному секторі. Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.
Раніше Харківський райсуд Харківської області призначив запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 5 млн гривень директору ПрАТ "Укргазвидобуток", який входить до Smart Energy нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, харківському волонтеру Вадиму Мохову.
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...