Готував теракт на Автовокзалі: У столиці затримано озброєного росіянина в формі Нацполіціі

Росіянина було затримано у формі Нацполіції з гранатами і «коктейлями Молотова».

Співробітники СБУ затримали громадянина Росії з гранатами і «коктейлями Молотова» у Києві в четвер. Росіянин був одягнений у форму працівника Національної поліції.

Про це повідомив журналістам керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов у четвер, повідомляють Патріоти України.

Затриманий громадянин РФ підозрюється у скоєнні резонансних злочинів у Києві.

За словами пана Гуськова, росіянин пересувався по Києву у формі працівника поліції, за що передбачена відповідальність за статтею 353 "привласнення владних повноважень".

"Цікаво, що, вочевидь, для полегшення реалізації свого злочинного умислу, він прибув і пересувався по Києву у формі спецпризначенця одного з підрозділів Нацполіції України", - каже Ігор Гуськов.

За даними СБУ, росіянин прибув до Києва вранці з іншого регіону України, привіз з собою гранати, пляшки із запальною сумішшю і холодну зброю.

Його затримали на одному з автовокзалів Києва на стадії підготовки до злочину.

«Наразі здійснюється огляд місця події та інші процесуальні дії», - додав представник СБУ.

Гуськов зазначив, що спецслужби Росії в ці дні намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

"СБУ має відповідну інформацію, що спецслужбами РФ суттєво активізована робота, яка спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні, з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв", - констатував він.

Поліція Києва і столичного регіону перейшла на посилений режим несення служби. Такі заходи в поліції пояснюють ускладненням оперативної обстановки в столиці і області, обумовленим вчиненням низки резонансних злочинів.

Раніше СБУ знешкодила двох росіян, які вели підривну діяльність в Україні.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...