Голова Ради НБУ вважає за доцільне прив'язати курс гривні до євро

Зараз актуально почати дослідження питання про доцільність переходу до встановлення офіційного курсу гривні до євро (а не до долара США), вважає Голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.


Голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин вважає за доцільне встановлювати офіційний курс гривні до євро на основі середньозваженого значення курсу на міжбанківському валютному ринку, а до долара та інших іноземних валют — на підставі інформації про курс гривні до євро.

«В останні роки посилилася тенденція збільшення частки євро в розрахунках за експортними та імпортними операціями. Так з країнами ЄС частка виплат в євро за товари і послуги в 2016 році збільшилася до 60% (на 16,6 п. п.), за надходженнями до 42% (на 7,4 в.п.). Зазначене свідчить, що зараз актуально почати дослідження питання про доцільність переходу до встановлення офіційного курсу гривні до євро (а не до долара США) на основі середньозваженого значення курсу на міжбанківському валютному ринку, а до долара США та інших іноземних валют — на підставі інформації про курс гривні до євро», — написав Б. Данилишин на сторінці в соцмережі Facebook.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...