Глобальне потепління: Яку користь може отримати Україна з негативного явища, - кліматолог

Україна останні 10 років попала в число тих країн, де підвищення температури відбуваються досить високими темпами.

Зміна клімату входить у трійку найбільших проблем людства, які впливають на стабільний розвиток. Погода стає дедалі більш аномальною. Україна останні 10 років попала в число тих країн, де підвищення температури відбуваються досить високими темпами, повідомляють Патріоти України.

"Сюди також входить Молдова, Азербайджан, Болгарія, Румунія, Туреччина. Ріст температур призвело до суттєвих змін в усій кліматичній системі. Одна з причин — діяльність людини. Саме великі викиди парникових газів приводить до росту температури. Водночас українці можуть адаптуватись до нових кліматичних умові з користю це використати", - каже завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Зима стала значно м'якішою. Не такою суворою, як раніше. Уже майже немає таких морозів, які сягає 30 градусів і вище. Перехідні сезони стали теж більш теплими, зазначає кліматолог.

"Збільшується тривалість теплого періоду. На 2-3 тижні в Україні літо стало довшим. Весною у північних областях температура сягає вище 20 градусів. Завдяки цьому раніше починається вегетативний сезон. Відповідно можна вирощувати більше урожаю, - каже Віра Балабух. - На півночі почали вирощувати культури, які не були характерні для того регіону. Баклажан, наприклад. Виноград, персики не просто вирощуємо, а воно все нормально дозріває".

Ріст температури дає можливість виростити декілька урожаїв. Після збору озимих культур сіють гречку. Така тенденція вже спостерігається серед аграріїв, зауважує синоптик.

"Це величезний потенціал для України як житниці всього світу. Для України відкриваються дуже великі можливості. Цим треба скористатися та адаптуватися до змін. Треба продумати стратегію. Бо кліматичні зміни не припиняться. Процес підвищення температури досить потужний", - зазначила Віра Балабух.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...