"Гібридна війна": Як МВС відреагувало на обшуки у сина Авакова (фото, відео)

МВС випустило офіційну заяву у якій обшуки розцінюють як спробу дискредитації та юридично необґрунтованими.

У Міністерстві внутрішніх справ вважають обшуки у сина голови МВС Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря юридично необґрунтованими і розцінюють як спробу дискредитації.

Про це сказано в офіційній заяві на сайті відомства, повідомляють Патріоти України.

"Міністерство внутрішніх справ констатує, що в Україні триває гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків і посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування і оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи", - сказано в повідомленні.

У МВС зазначили, що в межах кримінального провадження, відкритого в 2015 році за фактом нібито численних порушень під час процедури закупівлі рюкзаків для потреб МВС, нібито призвело до втрат бюджетних коштів не було знайдено належних доказів.

"МВС України наполягає, що процедура закупівлі була здійснена комітетом із конкурсних торгів за правилами і вимогам, передбаченим Законом України "Про державні закупівлі" та відомчими актами МВС України", - заявили у відомстві.

Також у міністерстві наголосили, що протягом всього часу роботи на посаді Міністра внутрішніх справ України, щодо Авакова і членів його сім'ї та найближчих колег поширюється недостовірна інформація, спрямована на його дискредитацію як політика і "нівелювання заходів, що вживаються МВС для осучаснення і оздоровлення правоохоронної та судової системи і захисту держави від російської гібридної агресії".

"Цілком очевидно, що за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованої системи "кришування" і "договорняків". Національне антикорупційне бюро України займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є неприпустимим і вимагає негайної корекції", - зазначили в МВС.

Довідка:

Національне антикорупційне бюро 31 жовтня провело обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра .

За інформацією екс-святкує Авакова Іллі Ківи, син глави МВС був затриманий після обшуку. Крім того, стало відомо про затримання екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Як відомо, в 2015 році в мережі з'явився відеозапис, на якому людина, схожа на сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Олександра, домовляється з нібито заступником міністра Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів МВС, що може бути доказом причетності глави відомства до корупційного скандалу.

Тоді глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що в кримінальній справі про "рюкзаках Авакова" недостатньо доказів для повідомлення про підозру.

У 2015 році в мережі також з'явився відеозапис зі прихованої камери, як Сергій Чеботар і Арсен Аваков розікрали будівельний пісок , який був на балансі МВС.

У 2016 році ЗМІ впіймали Чеботаря на приховуванні величезного маєтку під Києвом.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...