Формула "Іран на Україну": Путін хоче обміняти успіх у Сирії на угоду з США щодо України

Росія хоче використовувати свої сирійські завоювання як розмінну монету з США, щоб дістатися до найбільш фундаментальних питань: України і економічних санкцій.

Президент Росії Владімір Путін прагне використати військові успіхи в Сирії для укладення угоди з США щодо України. Про це пише Аljazeera.

Після поразки угруповання "Ісламська держава", крім бажання стримати Іран, у Сполучених Штатів залишилося не так багато реальних інтересів в Сирії. Росія ж розглядає Іран як важливого партнера у своїй сирійській кампанії, без якого вся ідея військового втручання не розглядалася, йдеться у матеріалі.

Іран допоміг Росії досягти загальних цілей, зокрема перемогти підтримуваних Заходом повстанців у Сирії, перешкодити Туреччині і арабським країнам Перської затоки виграти війну в Сирії і помститися за те, що Путін вважає майстерним планом обману Заходу втрутитися в Лівії і позбутися російського союзника, зазначається у статті.

Після цього інтереси двох союзників - РФ та Ірану - почали розходитися. Росія хоче використовувати свої сирійські завоювання як розмінну монету з США, щоб дістатися до найбільш фундаментальних питань: України і економічних санкцій. Іран хоче підсилити свою військову присутність в Сирії задля створення стримуючого фактора проти можливого нападу США або Ізраїлю на нього.

По мірі того, як США та Ізраїль проявляють все більшу рішучість витіснити Іран з Сирії, роль Путіна стає все більш вирішальною, вважає автор.

"Якщо він вирішить співпрацювати, позиція Ірану стане слабкою. Якщо він вирішить зберегти свій союз з Іраном, то зусилля Вашингтона і Тель-Авіва щодо ослаблення впливу Ірану, швидше за все, проваляться. Очевидно, що у Путіна є ключ до цього питання. Зараз він, схоже, не зацікавлений в угоді "Іран за Сирію". Він, схоже, готовий прийняти порядок денний США та Ізраїлю тільки в тому випадку, якщо формула буде перетворена в "Іран за Україну". Поки він не дістанеться туди, Іран залишиться в Сирії, нехай навіть в декількох кілометрах від кордону з Ізраїлем", - йдеться у матеріалі.

Президент Сирії Башар Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна. На північному заході Сирії злишився останній опорний пункт повстанців.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...