Фішинг: Як шахраї крадуть кошти із рахунків українців

Фішингові атаки проводяться через смс і різноманітні месенджери - Viber, Facebook, WhatsApp.

У світі кожні півхвилини створюються фішингові сайти, здатні вкрасти дані банківських карт або обліковий запис, інформують Патріоти України. Про це розповів директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександра Карпова. За його словами, в першу чергу фішингові атаки проводяться через СМС, на другому місці - повідомлення через месенджери.

"Оскільки банки часто використовують доставку інформації клієнту через Viber, то фішингові атаки проводяться через нього. Також атакують месенджер Facebook. І трохи менше на WhatsApp", - говорить Карпов.

Він наголосив, що основне завдання фішингу - вкрасти у вас основний обліковий запис. "Через нього можна заблокувати телефон і вимагати розблокування за гроші. Такі випадки досить поширені", - пояснив Прокопенко.

За його словами, якщо це публічні люди, то можуть атакувати їхній Facebook, Twitter, за які потім також просять викуп. І, звичайно ж, одне з поширених завдань - викрасти гроші через дані банківської картки,які ви вводите на фішинговому сайті-копії. За даними ЕМА, тепер фішингові сайти крадуть не тільки реквізити, логіни і паролі картки. Але і клієнт на таких сайтах сам знімає обмеження на ліміти і вводить пароль 3D-Secure. На початку 2018 року таких сайтів було 4. За даними ЕМА, кожен другий користувач карти може стати жертвою фішингу.

Аферисти також оголосили полювання на пенсіонерів. Зловмисники приходять до людей похилого віку і кажуть, що в країні впроваджують грошові новації, тому всі заощадження потрібно терміново обміняти на нові купюри.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...