"Електрику купують у магазинах": Українець розповів, як це - жити на островах у Тихому океані (фото)

Закінчилися гроші — електрики немає.

Житомирянин Михайло Кравченко з дружиною Лані Алої пів року прожив на островах у Тихому океані на островах Самоа. Вона там місцева, із села Мотаа, повідомляють Патріоти України.


"Із дружиною познайомилися в Новій Зеландії, коли святкувала день народження в кафе. Там закінчила університет. На батьківщині влаштувалася викладачем хімії в університеті. На островах у нас народився син — Калай. Назвали його в честь тестя. Я сидів із малим за няньку. Декретів там немає. За два тижні після пологів Лані мала вийти на роботу", - розповідає Михайло.

Тесть має власний бізнес — косить траву. За невеличкий шматок платять 12 доларів. Брат працює косарем, а тесть розвозить техніку. Місцева валюта — тала. Але переважно все перераховують у долари, бо на острови їдуть туристи.

Добре розвинена сфера таксі. Виходиш на вулицю і одразу натрапляєш на десяток машин. Проїзд коштує приблизно долар за 2 кілометри. Можна користуватися автобусами, що їздять до столиці. Це буде в рази дешевше.

Місцеве населення зайняте будівництвом готелів і обслуговуванням ресторанно-готельного бізнесу. Але заробітки тут невеликі. Дружина в середньому отримує 300 доларів. Ті, хто хоче заробити, вирушають у Нову Зеландію. Там працюють на будівництві й отримують мінімум 2 тисячі доларів.

Жити на островах досить дешево. Їдять переважно рибу з океану. Мені сподобалася місцева страва — ока. Це тунець, маринований у кокосовому молоці, спеціях та огірках. Їдять його сирим. Здивували банани. Тут вони невеликі й солодкі. А ще кокоси — їхнє молоко дають дітям із 5 місяців, як прикорм, бо мають багато мінералів і вітамінів.


Електрику купують у магазинах. Біля кожного будинку є електронний лічильник, куди треба вставити скретч-карту. Подібну на ту, що в нас купували на поповнення мобільних. Закінчилися гроші — електрики немає.

Нам пощастило з водою. Село розташоване в горах. Найвища вершина, як наша Говерла. На ній стоять великі резервуари, куди збирається прісна вода від дощів. У нас вона була постійно. В містах із цим перебої. Вода з океану солона й опріснити її складно.


Дощ на Самоа — звична справа. Він іде шість днів на тиждень. Але парасольками тут користуються, коли світить сонце, від спеки.


Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...