Екологічний апокаліпсис може накрити Донбас, - журналісти (відео)

В результаті бойових дій Донбасу загрожує екологічний апокаліпсис у регіоні.

Сіверський Донець
Про це йдеться в передачі "Факти Тижня" на ICTV.

Оскільки за шахтами перестали стежити, то вода, що має якусь ступінь радіоактивності, стала підніматися на поверхню. Якщо не викачувати воду з однієї шахти, то вона може затоплювати і сусідні - за принципом сполучених посудин.

Слідом за собою вода із затоплених шахт також піднімає на поверхню метан. Цей газ є надзвичайно вибухонебезпечним

Журналісти акцентують увагу на тому, що воду перестали відкачувати з шахти "Юних комунарів" (підконтрольний "ДНР" місто Єнакієве. - Ред.), де в 1979 році провели підземний ядерний вибух із метою дегазації.

Якщо заражена вода потрапить у річку Сіверський Донець, то після цього вона може потрапити в Дон, а потім і в Азовське море. Крім цього, Сіверський Донець є основним джерелом питної води для Донбасу.

За даними журналістів, за 10 років Донбас може перетворитися на солоні болота - без власних джерел води залишаться жителі території площею 15 тис. кв. км.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...