"Дуже сподівалися і чекали допомоги від США. Тоді це могло змінити хід війни": Герой України Гордійчук про бої за Савур-Могилу

На момент операції на висоті "Савур-Могила" у нас безпілотників практично не було, а в росіян — сотні, стверджує Герой України, генерал-майор ЗСУ.

Кадр з відео

Про це Патріоти України дізналися з відео на You Tube каналі Gazeta UA. Ігор ГОРДІЙЧУК, 45 років, Герой України, генерал-майор ЗСУ. З травня до грудня 2010-го служив у складі міжнародного контингенту в Афганістані. Позивний "Сумрак" отримав, коли зайняв посаду помічника начальника розвідки зі спецоперацій. Командував операцією зі взяття під контроль висоти “Савур-Могила” Нині очолює Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

- Про Савур-Могилу лікарі заборонили говорити. Багато чого не пам'ятаю. Немає принципової різниці між нею, Слов'янськом, Краматорськом, Донецьким аеропортом або Дебальцевим. Хіба, Савур-Могила - на кордоні. З російського боку нас постійно обстрілювали. Ми одразу бачили, що це - армія. З цієї висоти видно на 40-50 кілометрів. Стоїть знак - державний кордон. Ми фотографували їх, надсилали командуванню звіти.

- Був злий, що не дозволяли "отвєтку" давати. Казали: "Зараз розберемося". Зі мною були кілька артилеристів. Питання - у швидкій протидії — контрбатарейній роботі. Щойно обстріляли, треба одразу відповісти. За 10-15 хвилин - уже не треба.

- Дуже надіялись і чекали допомоги від США. Я був злий на них, кажу: "Ви совість майте. Ми не тільки за Україну, за свободу, демократію, ми зло найбільше зупиняємо". Тоді це могло змінити хід війни. Особливо потрібні були протитанкові засоби та безпілотні літальні апарати. У нас їх практично не було, а в росіян — сотні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...