Кінець літа і початок осені в лісах знаменується розпалом
Щоб у тебе вийшли вдалі, смачні і апетитні
Не забувай, що гриби можуть бути підступними та небезпечними. Головне, щоб ти точно була впевнена в безпеці знайденого гриба. Якщо маєш хоч найменші підозри, гриб краще викинути і не ризикувати!
Які ж гриби можна маринувати, крім усім відомих печериць? Білі, маслюки, лисички, рижики, красноголовці, підберезники, сироїжки, зеленушки, опеньки, грузді та інші.
Взагалі, перш ніж займатися грибами, їх потрібно розсортувати за видами, оскільки різні гриби можуть готуватися по-різному. Навіть розмір має значення. Дрібні гриби маринуються ціленькими, у великих слід відокремити шляпки від ніжок і за необхідності також порізати. Маслюки перед маринуванням слід очистити від шкірки.
Перед маринуванням гриби рекомендується ненадовго замочити в холодній підсоленій воді. Так вони легше очистяться і промиються.
Пропонуємо тобі приготувати мариновані гриби, якими із задоволенням поласують твої гості і зараз, і взимку, якщо ти закатаєш пару баночок про запас.
Даний рецепт розрахований на 6 півлітрових баночок маринованих грибів.
Мариновані гриби: рецепт без стерилізації
Інгредієнти з розрахунку на 1 л:
Мариновані гриби - приготування:
Смачного!
За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...
Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...