"Дуже часто країни ставали успішними саме під час війни": Підсумки року і прогнози на 2018 рік, - політтехнолог (відео)

Віталій Бала, політтехнолог, та Сергій Таран, політолог, зробили спробу відповісти на питання від чого залежатиме "індекс щастя" України у 2018-му році.

Скріншот з відео

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Гості програми «Ваша Свобода»: Віталій Бала, політтехнолог, директор Агентства моделювання ситуацій; Сергій Таран, політолог, співзасновник Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір».

Багато експертів і президент України Петро Порошенко напередодні сказали, що найголовнішою подією року, що минає, був безвізовий режим. За словами глави держави, також судова реформа, початок роботи нового Верховного суду України – так само великі перемоги цього року.

Інна Кузнецова: Панове, на ваш погляд, що у 2017 році найголовнішого, що вдалося, а що поганого?

Сергій Таран: Угода про асоціацією з ЄС і її ратифікація, безперечно, стало дуже важливою політичною подією. Якщо «безвіз» торкнувся кожного з нас, то Угода про асоціацію – стратегічний крок на багато років вперед. Можливо, не відразу відчуємо, як це працює.


Ще Україна зробила все можливе, щоб санкції щодо Росії тривали. Наша боротьба на сході України зараз триває так, що є шанси, що наступного року ми отримаємо летальну зброю. Це питання не лише зброї, хоч і це важливо, а довіри західної спільноти до процесів, які відбуваються в Україні.

Також сталися дуже важливі реформи, принаймні їх початок. Судова реформа важлива, але вона така, що не може статися відразу... Втім, хочемо робити незалежний суд, з одного боку, а з іншого – шукаємо механізмів впливу, якщо рішення не подобається. Наприклад, щодо справи Крисіна (керівник групи «тітушок», причетних до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія під час подій «Євромайдану», якого позбавили волі на 4 роки умовно – ред.)... Однак це рішення ще більше дискредитує судову систему, ніж вже є дискредитована. Ця справа має стати знаковою, тестовою для тих органів, які мають контролювати у тому числі судову владу.

Провал – деякі реформи не запрацювали. Наприклад, земельна. Без розуміння ринку в земельних відносинах немає сенсу говорити про великі інвестиції, про «план Маршала», як в нас іноді люблять говорити політики.

Що ці речі не запрацювали, є ознакою, що в 2017 році ще не позбулися страшної хвороби популізму серед політикуму. На жаль, немає більшості у Верховній Раді, яка говорила б завжди те, як є. Та найбільшим провалом стала і залишається наразі відсутність виборчого законодавства.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...