Довелось самим: Жителі селища на Вінниччині самотужки скинулись і відремонтували дорогу (відео)

Цій дорозі вже 25 років. За чверть століття асфальт перетворився на суцільні ями, бо ніхто його не ремонтував.

Жителі Гранева, що на Вінниччині, скинулись і відремонтували дорогу, яка з’єднює їхнє селище із двома іншими.

Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне. Вечір» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Цій дорозі вже 25 років. За чверть століття асфальт перетворився на суцільні ями.

«Якщо б за ці 25 років ремонтували хоча б по кілометру дороги, то в Граневі вже давно була б хороша дорога», – розповів житель селища Василь Керіс.

Живе в селищі близько трьох тисяч людей. Коли цією трасою стало зовсім неможливо їздити, селяни вирішили самі зібрати гроші, не чекаючи допомоги від держави. За місяць зібрали 50 тисяч гривень, ще мільйон дав місцевий фермер.

Для того, щоб провести заміну усієї дороги, до справи долучився селищний голова. Він знайшов спонсорів і виділив кошти з бюджету.

«Поки що було виділено 800 тисяч гривень, але, думаю, що до кінця року ця сума збільшиться вдвічі», – розповідає селищний голова Віктор Боднюк.

Підрядник, що стелив асфальт, запевняє: дорогу зробили на совість, чітко дотримувались усіх технологій.

Нова дорога обійдеться селу в 4 мільйони гривень. Вже постелили півкілометра асфальту, що дорівнює половині дороги. Іншу половину мають зробити до кінця травня. А вже тоді – візьмуться за освітлення і озеленення. Селищна рада має намір зробити Гранів зразковим селищем у Вінницькій області.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...