Доступ до моря: Чи знесуть незаконні забудови узбережжя Одещини (відео)

​В Кароліно-Бугазі забудовник перегородив парканом прохід вздовж моря по простій схемі: Спочатку прибережну ділянку виокремлюють парканом. Якщо на це ніхто не реагує, - починається будівництво.

Схема дуже проста: Спочатку прибережну ділянку виокремлюють парканом. Якщо на це ніхто не реагує, - починається будівництво.

В Одеській області забудовник перегородив парканом прохід до моря. Громадські активісти не витримали нахабства та зруйнували металевий паркан. Поліція, яка прибула на виклик, заарештувала будівельну техніку.

Однак цей паркан не єдина незаконна забудова. Узбережжя курортного передмістя Кароліно-Бугаза постійно "обростає" незаконними котеджами. Під'їзд до пляжу перекритий шлагбаумом з написом "Приватна власність".

Однак журналістів охоронець пропустив. Будівництво починають за типовою схемою. Спочатку прибережну ділянку виокремлюють парканом. Якщо на це ніхто не реагує, - починається будівництво.

Будівлі з кожним роком все ближче підбираються до моря. З квадрокоптера видно, наскільки щільно забудоване узбережжя. За законом, від будівлі до моря має бути щонайменше 100 метрів, однак тут про відповідну природоохоронну зону не йдеться. Один з господарів приватного будинка знахабнів настільки, що парканом повністю перегородив прохід вздовж моря - той самий паркан, який знесли громадські активісти.

Відео: Незаконні забудови узбережжя Кароліно-Бугазу (YouTube/ТСН)


Журналісти також спитали думку американця Браяна, який насилу обійшов залишки паркану та купу каміння. Іноземець гостює у друзів. Він показав, як виглядає пляж його рідного Нью-Йорка з тієї ж висоти у районі Брукліна.

"Такої проблеми в Америці немає. У нас широченні пляжі, повністю відкриті для усіх людей. Там жодних споруд. І ніхто це не може порушити", - розказав турист.

В райадміністрації заявили, що дозвіл на незаконні будови не давали. Кількість таких будинків на піску їм невідома. Відзначається, що досі жодного випадку демонтажу тут не було. Місцеві жителі впевнені, що будинки, які належать найвищим чиновникам Одеської області, ніхто зносити не наважиться.

За словами активістів, навряд чи вдасться навіть через суди знести котеджі таких людей. Однак їх можна зобов'язати принаймні впорядкувати пляж для відпочивальників. В адміністрації запевнили: якщо на березі розпочинатиметься нове будівництво, його чекатиме доля знесеного паркану.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...