Додай чорного перцю у пральну машину, - лайфхак

Корисні поради з прання одягу.

Основні правила прання відомі кожній домогосподарці. Наприклад, всі знають, що темний одяг вимагає більшої обережності, ніж світла і біла. Її промивають в теплій або холодній воді і тільки потім кладуть в пральну машину, вивернула на виворіт. Є також хитрощі, які можуть не тільки продовжити термін служби одягу, але і значно знизити витрати на прання, інформують Патріоти України.

Щоб уникнути помилок, відріжте етикетки одягу і зберігайте їх у спеціальному блокноті, щоб не втратити. Бирки та етикетки з часом стираються, і, якщо ви щось забули, ви можете безповоротно зіпсувати річ при пранні.

Вовна, шовк і одяг з натуральної бавовни слід прати вручну. Якщо у вас немає часу, вони стираються в делікатному режимі. Якщо пральна машина не має цієї функції, її слід встановити на режим прання в холодній воді без віджиму.

Яскраві кольори одягу добре зберігаються, якщо додати ложку чорного перцю під час прання. Щоб білий одяг була сліпуче білого кольору, додайте таблетку аспірину. Темні кольори одягу зберігаються довше при додаванні склянки солі при полосканні.

Складні плями виводяться за допомогою дезинфікуючого засобу для рук. Якщо на одязі є плями від варення або шоколаду, ви можете видалити їх сумішшю рівних частин лимонного соку і води, також можна додати трохи соди.

При додаванні миючого засобу завжди дотримуйтесь рекомендовану кількість - не більше і не менше.

Шовковий одяг необхідно здавати тільки в хімчистку. Навіть на етикетці сказано, що її можна прати вручну, не ризикуйте, так як ви можете зіпсувати улюблену річ.

Для того, щоб зберегти колір одягу після прання, не обов'язково купувати спеціальні хімікати. У природи є в запасі кілька секретів, які ми сьогодні розкриємо для вас.

Чорний перець

Покладіть одну чайну ложку гранульованого чорного перцю в барабан і виперіть речі на самому холодному режимі. Перець допоможе позбутися від залишків пральних засобів на одязі, з-за них речі і втрачають колір перш за все.

Сіль

Якщо додати в барабан пару чайних ложок солі – ефект буде приблизно той же. Сіль послужить свого роду наждачним папером і "соскаблит" надлишки миючих засобів, які інакше проникають у волокна тканини.

Оцет

Столовий оцет теж може допомогти позбутися від надлишків мила на волокнах тканини. Крім того, він спрацює як натуральний кондиціонер і зробить тканину м'якше. Спробуйте додати одну мірну чашку оцту. Запах вивітриться, коли речі висохнуть.

Лимон

Замість оцту відмінно підійде лимонний сік. Він не тільки допоможе речей зберегти колір, але і додасть приємний аромат.

Кава

Кава або чорний чай допоможуть зберегти від вицвітання чорні речі. Зваріть дві мірні чашки напою і влийте прямо в барабан. Але спочатку переконайтеся, що перете тільки чорні речі – одяг інших кольорів потім доведеться відпирати заново.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...