До суду не доживуть: У Нідерландах оприлюднили імена семи головних підозрюваних - росіян

Імена головних підозрюваних у справі збитого літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році вперше оприлюднило Нідерландське видання незалежних журналістських розслідувань Zembla.

У статті видання zembla.bnnvara.nl наголошується, що Служба безпеки України визначила групу з семи осіб, причетних до краху МН17, повідомляють Патріоти України. У цьому списку фігурують імена російських військових Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського і Миколи Ткачова.

Фрагмент статті/скріншот

При цьому Zembla спирається на дані, озвучені в інтерв'ю для видання екс-головою СБУ Валентином Наливайченком, а також екс-головним слідчим СБУ Василем Вовком. Додається, що СБУ надала слідству численні матеріали, враховуючи 150 тисяч записів перехоплених телефонних розмов.

Нідерландське видання зазначає, що команда слідчих вирішила концентруватися не на тих, хто конкретно обслуговував російський ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак, а на тих особах, хто керував збройною змовою на Донбасі.

17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий пасажирський літак Boeing 777 компанії "Malaysia Airlines", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб, зокрема діти.

Перш ніж стало відомо, що збитий саме цей літак, терористи "ДНР" і російські ЗМІ повідомили, що під Торезом бойовики збили військовий літак української армії. Пізніше ці повідомлення були видалені.

У вересні 2016 року представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак MH17 був збитий ракетою з комплексу "Бук" , привезеної з Росії в Первомайський район Донецької області, який на момент катастрофи вже перебував під контролем терористів.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...