До 10 000 000%: Як може підскочити інфляція у Венесуелі

Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу.

Причиною швидко зростаючої гіперінфляції стане величезний бюджетний дефіцит і втрата довіри до національної валюти. Про це йдеться в прогнозі Міжнародного валютного фонду (МВФ), оприлюдненому на Балі (Індонезія) напередодні відкривається там щорічної зустрічі МВФ і Світового банку, передало у вівторок агентство EFE, інформують Патріоти України.

Скріншот статті агенства EFE

"Очікується, що гіперінфляція в Венесуелі зросте швидкими темпами через величезний бюджетний дефіцит і втрату довіри до національної валюти", - говориться в доповіді МВФ "Перспективи світової економіки". У ньому наголошується, що до кінця наступного року інфляція в південноамериканській країні може сягнути 10 000 000%.

У доповіді МВФ змінив свій липневий прогноз зростання інфляції у Венесуелі на цей рік. Раніше експерти Фонду вважали, що цей показник становитиме в 2018 році 1 000 000%, однак тепер вони називають цифру в 1 370 000%.

МВФ зазначив, що уряд Венесуели 20 серпня провів в країні деномінацію. В ході неї з купюр прибрали п'ять нулів, назвавши нову валюту суверенним боліваром. Після цього з 1 вересня мінімальна зарплата в країні була підвищена в десятки разів: до 1800 суверенних боліварів (180 мільйонів за старим курсом).

Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу, через яку, за даними ООН, з 2015 року по червень 2018 року з країни виїхало близько 2,3 мільйона осіб, в основному до Колумбії, Еквадора, Перу та Бразилії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...