Для підприємців і не тільки: В Україні створили онлайн-ресурс для відслідковування динаміки цін

Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, запевняють у Мінекономрозвитку.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України створило онлайн-ресурс для відслідковування динаміки цін, передають Патріоти України.

"Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки", – розповідає голова BRDO Олексій Гончарук.

Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання, пише ЕП.

На сайті "Платформа ефективного регулювання", що створений Мінекономрозвитку за підтримки Державної регуляторної служби, а також Офісу ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO) та Ініціативи Європейського Союзу "EU4Business", доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні. За допомогою онлайн конструктора можна підібрати продукти, з яких складається страва, обрати часовий проміжок, і програма покаже, як змінювалася ціна на кожен інгредієнт окремо і на всю страву в цілому.

Скріншот з сайту regulation.gov.ua

Зазначається, що онлайн-сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, НБУ, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі по областям.

Динаміка цін на споживчому ринку в регіонах оновлюється кожні два тижні. Динаміка цін в онлайн-магазинах оновлюється щодня. Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня.

Користувач може редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажувати його на свій комп’ютер. Також є можливість вбудувати окремі графіки в свій веб-сайт.

незабаром Офіс ефективного регулювання планує також запустити індекс доступності житла.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...