Діти мають знати: В Україні створили зворушливий комікс про війну на Донбасі (фото)

Основні герої коміксу: хлопчик Микита, українські військовослужбовці, щеня Рекс, а також один із командирів "сепаратистів" - ватник.

Про це пише "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

У коміксі "Пригоди Микитки" розповідається про патріотизм, дружбу, а також про зраду. Ініціатори створення коміксу вважають, що це хороший спосіб донести дітям інформацію про війну.

Комікс - це невелика історія з життя хлопчика Микити, який живе у прифронтовому селі. Його батьків за проукраїнську позицію схопили бойовики та відправили "на підвал". А його самого знайшли українські військові й узяли до себе. Їм хлопчик допомагав на кухні.

Пізніше Микита випадково потрапив разом із військовими в реальний бій і навіть зміг врятувати життя одному з бійців. Закінчується історія тим, що військовому вдалося взяти в полон кількох "сепаратистів", і пізніше їх обміняли на батьків Микити.

У коміксі багато роздумів про патріотизм, дружбу та зраду. Головний герой не розуміє, чому деякі українці стали на бік окупанта і воюють проти свого народу.

За словами одного з ініціаторів створення книги, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, основна ідея коміксу - зрозумілим для дітей способом розповісти про події на Донбасі.

"Ідея народилася у нас минулого року, з огляду на те, що наше маленьке покоління не завжди розуміє, що відбувається. Адже йде війна. Багато в нас хлопців у військовій формі. Багато військової техніки. І ми вирішили спробувати таку форму. Розповісти про життя тих хлопців, які живуть у нас у Кримському, у Станиці Луганській. У тому ж Попаснянському районі", - розповів він.

Одним із перших подивився комікс 11-річний Влад Купліванчук. Сам він переселенець з Алчевська. Каже, що сюжет коміксу йому сподобався.

"Мені сподобалася ця казка. Вона дуже патріотична. Я сам переселенець. Мене цей комікс дуже зворушив. Іноді дуже важко було слухати його", - говорить він.

Усього було надруковано 6 тисяч примірників коміксу. У першу чергу їх роздадуть маленьким жителям сіл і селищ "сірої зони", запевнив Гарбуз. На цьому історія Микити найімовірніше не закінчитися. Керівник області запропонував дітям написати продовження історії.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...