Дідивоювали, або як Сталін "віддячив" українцям, - історик

Історик, політолог, кандидат політичних наук Олександр Палій нагадав про плани Сталіна щодо українців після закінчення війни і як в результаті він «подякував» за перемогу у війні.

Дідивоювали. За час Другої Світової війни війни 2072 українця, в тому числі двоюрідний брат мого діда, були удостоєні звання Героя Радянського Союзу. Він, зокрема, отримав орден Червоного Прапора за звільнення Донбасу, пише у своєму блозі історик і політолог Олександр Палій, повідомляють Патріоти України.

Із 7 млн українців, що воювали в збройних силах СРСР, більше як 3 млн загинули, значна частина стали інвалідами.
Під час війни долю перемоги іноді вирішували лічені полки. Без українців перемога СРСР у війні була цілком неможливою.
Без допомоги українців війна СРСР з Німеччиною закінчилася б у 1942 році німецькими танками на Тихому океані.
Загальні втрати населення України у війні становили від 7 до 8 млн осіб загиблими. Україна виявилася в епіцентрі війни й постраждала більше, ніж Росія, Німеччина, Франція або навіть Польща. Я вже не кажу про те, що евакуйовані з України на схід підприємства постачали боєприпаси та військову техніку.

Попри внесок українців у розгром фашизму, радянська влада планувала виселити всіх українців з України. Відомо, що наказ виселити всіх українців з України до Сибіру отримали низка радянських генералів, а радянський вождь Сталін «промацував» під час переговорів зі США, як ті поставляться до повної депортації українців. Як публічно зізнався генеральний секретар КПРС М. Хрущов, «українці уникли цієї долі тому, що їх занадто багато й нікуди було вислати. А то він (Сталін) і їх би виселив».

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...