"Дедоларизація" скреп: У Путіна задумали пограбувати мільйони людей, - Слава Рабінович

Росіяни бояться, що можуть втратити свої гроші, особливо доларові вклади, адже санкції передбачають можливість заборони на розрахунки в доларах США для Ощадбанку, ВТБ і інших держбанків РФ.

Через загрозу санкцій США щодо російських державних банків вкладники масово забирають свої вклади. У вересні чистий відтік коштів з російських банків досяг майже 500 млрд рублів, інформують Патріоти України. Росіяни бояться, що можуть втратити свої гроші, особливо доларові вклади, адже санкції передбачають можливість заборони на розрахунки в доларах США для Ощадбанку, ВТБ і інших держбанків РФ. Російський фінансист і блогер Слава Рабинович розповів про значення того, що відбувається.

В СРСР були чеки в [мережі магазинів] "Берізці". Їх скасування відбулося з попередженням за кілька днів, після чого виникла паніка. Потім відбулися інші конвульсії пізньорадянської влади приблизно з тим же результатом - обвальним падінням рубля. Були ще так звані реформи Павлова. Тому з того часу населення Росії нічому не вірить і не повинно вірити з точки зору того, що каже йому так звана влада Росії або фінансова влада зокрема.

Потім був початок 90-х, зубожіння населення, невеликий сплеск і перший раунд створення в Росії середнього класу, який був практично повністю зруйнований дефолтом і девальвацією 1998 року. За кілька днів перед цим Єльцина запитали, чи буде девальвації, і він сказав на телекамери: "Не буде, твердо і чітко!".

Потім пішли реформи прем'єр-міністра Касьянова - другий раунд спроби створення російського середнього класу. Відносно успішна спроба закінчилася глобальною фінансовою та економічною кризою, з якого Росія так ніколи й не вийшла. У 2013 році, коли весь світ "ріс" з уже дуже високою швидкістю, коли в США було чотиривідсоткове зростання ВВП, в Росії не були подолані наслідки кризи 2008-2009 року, російська економіка ледве-ледве росла на 1,3% в рік з негативною динамікою зростання. Тобто незабаром б вийшла в нуль з, хочу підкреслити, ціною на нафту в 110 доларів за барель.

Щоб не відповідати за свої державні, посадові, економічні, фінансові, політичні та інші злочини, щоб не відповідати перед російським народом за другу рецесію протягом чотирьох років, Путін вирішив анексувати Крим, змінити порядок денний і розв'язати війну проти України, запустити геббельсівську пропаганду по телевізору. Протягом усіх цих років він обіцяв не підвищувати пенсійний вік і підвищив, обіцяв не міняти Конституцію, і за останні дні ми бачимо, що відбувається з цього питання.

Кожне слово так званої російської влади - брехня. Населення почало знову все більше і більше розуміти це - воно періодами розуміє цю аксіому ще з часів радянської влади. В даний історичний період путінське ОЗУ продовжує нагадувати про свій послужний список. І не дивно, що російські громадяни побігли знімати валютні вклади. І всьому, що з цього питання говорять псевдобанкір, кагебешник [президент ВТБ] Костін, путінський холуй, міністр фінансів Сілуанов і всі інші члени путінського ОЗУ, російський народ не вірить. Всім очевидно, що тут криється небезпека. Власне кажучи, бігти в банки і міняти всі гроші в долари і євро варто вже давно, ще чотири роки тому, перед обвальною девальвацією у грудні 2014 року.

Політика дедоларизації нічим Кремлю не допоможе. Що таке "дедоларизація", ні Кремль, ні ніхто інший насправді не розуміє. Переважна більшість розрахунків в міжнародній торгівлі здійснюється в доларах. Сама по собі дедоларизація Росії в її прямому розумінні проведена давним-давно: в Росії всі розраховуються між собою рублями, ніякі розрахунки в доларах всередині Росії не ведуться. А якщо Росію накриють санкції за злочини Путіна і його ОЗУ, які обмежуватимуть використання доларів деякими банками (типу ВТБ), то за такого сценарію Костін, бажаючи прикрити свою дупу, щоб для нього не було наслідків в судах, коли він і його банк ВТБ не зможуть, наприклад, віддавати вкладникам гроші з доларових вкладів, буде давати сигнал Путіну, щоб той зробив якісь укази. Щоб і де-юре дозволити Костіну не віддавати населенню вклади в доларах. Ось і вся історія.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...