Чим нафарширували колись прекрасний курортний півострів Крим окупанти

Після Майдану гідності та втечі в Росію екс-президента України Віктора Януковича, рішенням російського президента Путіна було захоплено Крим. За три роки колись курортний півострів нафаршировано неймовірно кількістю видів озброєння.

Три роки тому, після подій майдану гідності та втечі в Росію тодішнього донецького президента України Віктора Януковича, рішенням російського президента Путіна було захоплено Крим.

До цього Чорноморський флот (ЧФ) базувався на півострові за українсько-російськими угодами і з 1997 року був посилений всього лише одним ракетним кораблем на повітряній подушці “Самум” та фронтовими бомбардувальниками Су-24.

Тільки в 2015 році ЧФ отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння та військової техніки, близько 40 різних кораблів і суден, понад 30 літальних апаратів (у тому числі винищувачі Су-30СМ).

Частини берегових військ поповнилися 140 одиницями нової автобронетанкової техніки.

На чергування в Криму заступили берегові ракетні комплекси “Бастіон”.

За підсумками 2016 року ЧФ отримав найбільше нових кораблів і підводних човнів порівняно з іншими флотами Росії. Картинки по запросу (ППО) С-400 "Тріумф"

Крим також було посилено зенітною ракетною системою С-400 “Тріумф”, були передислоковані комплекси “Панцир-С”, винищувачі Су-30СМ і берегові ракетні комплекси “Бастіон”.

За планами, до 2020 року на флот повинні надійти близько 50 нових кораблів і суден забезпечення.

ПІДВОДНІ ЧОВНИ

Повністю укомплектована підводна складова ЧФ. Шість дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3 (шифр “Варшав’янка”) базуються в Новоросійську та Севастополі.

У жовтні 2016-го в бойовий склад флоту увійшов підводний човен “Великий Новгород” проекту 636.3. Шоста, заключна у цій серії, дизель-електрична субмарина “Колпіно” була передана флоту 24 листопада.

Перші дві — “Новоросійськ” і “Ростов-на-Дону” — були отримані військовими в 2014 році, ще дві — “Старий Оскол” і “Краснодар” — в 2015-му.

Будівництво шести “Варшавянок” для ЧФ почалося в 2010 році.

Свої можливості вони продемонстрували в кінці 2015 року, коли підводний човен “Ростов-на-Дону”, перебуваючи в Середземному морі, використовував крилаті ракети “Калібр” для знищення об’єктів в Сирії.

Сторожовики та “БУЯНЫ”

У 2016 році флот окупанта став поповнюватися сторожовиками “адміральський” серії, оснащеними ракетними ударними комплексами “Калібр-НК”.

Головний корабель серії 11356 “Адмірал Григорович” був прийнятий до бойового складу флоту 11 березня 2016 року. У травні він прибув в Севастополь, а в листопаді вже виконував завдання у складі корабельного угруповання ВМФ РФ у східній акваторії Середземного моря. 15 листопада Міноборони Росії опублікувало відео пусків крилатих ракет “Калібр” по об’єктам в Сирії.

Другий фрегат цієї серії “Адмірал Ессен” увійшов до бойового складу окупаційного флоту 7 червня. Третій корабель цієї серії “Адмірал Макаров”, який зараз проходить держвипробування на Балтійському морі, планується передати флоту найближчим часом.

У 2015 році ЧФ поповнився двома малими ракетними кораблями (МРК) “Серпухов” і “Зелений Дол” проекту 21631 “Буян-М”, оснащені ракетами “Калібр”. Зараз на Зеленодлльському заводі в Татарстані для ЧФ будуються ще чотири кораблі цього проекту.

Їх крилаті ракети “Калібр-НК” і “Онікс” можуть досягати цілей в радіусі 2500 км.

Авіація

Навесні 2016 року в Криму була сформована ескадрилія з восьми літаків Су-30СМ окремого морського штурмового авіаційного полку ЧФ, що базується на кримському аеродромі Саки.

Восени склад Морської авіації ЧФ поповнився ще чотирма винищувачами.

Льотчики Морської авіації ЧФ приступили до експлуатації Су-30СМ у Криму в січні 2015 року. Ці надзвукові винищувачі замінять фронтові бомбардувальники Су-24, які становили основу авіапарку Морської авіації ЧФ і поетапно знімаються з озброєння.

ПРОТИПОВІТРЯНА І БЕРЕГОВА ОБОРОНА

У січні 2017 року на бойове чергування заступив комплекс протиповітряної оборони (ППО) С-400 “Тріумф”.

Картинки по запросу (ППО) С-400 "Тріумф"

Озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольско-Феодосійського полку було поповнено системою ще в 2016 році, відбулися тренувальні запуски ракет.

Крім С-400 на півострові розміщені і інші засоби ППО такі як С-300, “Бук-М2”, “Тор-М2”, “Панцир-С1” з системами ППО надводних кораблів.

У 2014 році на узбережжі Криму були розгорнуті батареї берегового ракетного комплексу “Бастіон”. Також на бойове чергування заступив комплекс “Бал”.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...