Чекали довгих 332 роки: 11 жовтня назавжди ввійде в історію як дата початку завершення формування Незалежності України, - Порошенко (відео)

11 жовтня 2018 року УПЦ Київського патріархату і УАПЦ рішенням синоду Вселенської церкви визнані канонічними. В самій РФ зараз стали звинувачувати в цьому провалі не кого іншого, як патріарха Кирила-Гундяєва .

Константинополь своїм вольовим рішенням легалізував обидві українські православні церкви, стимулювавши їх до об'єднання в Помісну церкву, інформують Патріоти України. Також створюється непогана передумова для переходу всіх бажаючих ієреїв так званої "УПЦ", яка насправді є філією РПЦ і підпорядкована Кирилу-Гудяеву.

11 жовтня 2018 року УПЦ Київського патріархату і УАПЦ рішенням синоду Вселенської церкви визнані канонічними . Крім того, з лідерів цих релігійних організацій патріарха Філарета і митрополита Макарія знята прийнята не по догматичними причинами анафема , і вони більше не вважаються розкольниками. Крім того, ці українські церковні ієрархи відновлені в ієрархічній чині, а їх послідовники повністю відновлені в спілкуванні з церквою.

Анафема була накладена на Філарета і Макарія ще в 90-ті роки після того, як вони "посміли" підкоритися Москві і почали будувати в Україні справжні українські церкви, а не просто релігійні організації, лише формально називаються українськими.

Материнська церква визнала УПЦ і УАПЦ окремою і незалежною від РПЦ, а також відновила по ним ставропігію (статус, який робить їх підлеглим безпосередньо Патріарху або Синоду) Вселенського патріархату. Тепер Україна і її православні церкви більше не канонічні території Московської патріархії, оскільки в цей же день було скасовано і Синодальне лист від 1686 року видане "за обставинами того часу". З 11 жовтня 2018 року Московський патріарх більше не має ніякого права висвячувати Київського патріарха, а першопатріархом на літургії або іншій церковній службі тепер вшановують Варфоломія, Вселенського патріарха, що не главу РПЦ Кирила.

Цим підкреслюється прямий канонічна залежність Києва від Константинополя, але не від Москви. Україна також має рішення Вселенської церкви про Томосі на автокефалію, і тепер справа за відновленими в правах і ієрархії українськими церковними структурами. Представники УПЦ КП, УАПЦ і т.зв.. "УПЦ" (насправді РПЦ в Україні) тепер мають скликати свій Собор, на якому утворити єдину помісну церкву і вибрати єдиного патріарха.

Після цього новий глава української об'єднаної православної церкви отримає в Константинополі визнання помісної церкви України як самостійної та незалежної. Таким чином 11 жовтня назавжди увійде в історію як день, який будуть оспівувати все віряни світу, і Київська Русь стане духовним центром для всіх віруючих християн. До слова, Київська Русь залишила яскравий слід в історії в першу чергу тим, що, вийшовши на історичну арену воєнними походами, це сильна держава поступово перейшло від збройних сутичок із сусідніми країнами до рівноправної участі в політичному житті Європи і Близького Сходу.

Історики підкреслюють, що Київська Русь відігравала вагому роль у міжнародних відносинах, і часто її втручання в той чи інший конфлікт було досить, щоб погасити його. "Військова могутність Русі стало щитом, об який розбивалися численні орди степових кочових племен - печенігів, торків, половців, які вторгалися зі сходу в Приазов'ї і Причорномор'ї і мали намір рухатися далі на захід", - підкреслюють вони.

Як бачимо, для путінської Росії все пішло за найгіршим сценарієм. І в самій РФ зараз стали звинувачувати в цьому провалі не кого іншого, як патріарха Кирила-Гундяєва . Що стосується політичного розкладу перед виборами українського президента, то настільки ненависний Кремлем Петро Порошенко як кандидат вийде на фінішну пряму з цілком конкретними і реальними результатами роботи. Нагадаємо, в УПЦ Московського патріархату запропонували зрадити Вселенського Патріарха Варфоломія анафемі за те, що той зняв анафему з лідерів українських церков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...