Була б інша Україна: Як Леонід Кравчук 1991 року вкрав перемогу у В'ячеслава Чорновіла на президентських виборах (відео)

Для фальсифікації перемоги Леоніда Кравчука на українських президентських виборах 1991 року використовувалися найрізноманітніші методи - від погроз і залякувань до вкидання голосів.

Таку думку у ефірі висловив народний депутат України III-VI скликань Тарас Чорновіл, інформують Патріоти України. За його словами, для цього державній машині не треба було навіть вказівок від Кравчука, вони діяли виходячи з питань самозахисту.

"На той момент культивувалися старі легенди: Галичина, там самі бандерівці з обрізами ходять, там вбивають за російську мову, якщо ви дасте владу Чорноволу, він тут всіх вас закатує - це реально говорили, це була реальна пропаганда", - розповів Чорновіл.

Він також навів приклад Черкаської області, де жителям сіл погрожували різними злиднями.

"Тоді заявили: щодо незалежності сказали голосувати "за", будемо голосувати. Але не дай Бог якась п*дла проголосує за Чорновола! Всьому селу ні трудоднів, ні прийому молока, ні брикетів на опалення - нічого не буде", - уточнив екс-депутат.

За його словами, тоді комісії з контролю виборчого процесу створювалися місцевими райвиконкомами, які на той час фактично були філіями райкомів компартії.

"Фальсифікація виборів була повна. Жодної процедури контролю за виборами, перерахунків і т. д. - цього не було", - підсумував екс-депутат.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...