Будьте пильними: В Україні почали масово видавати зарплати фальшивками, гряде фінансовий колапс, - експерти (відео)

П'ята частина тіньових коштів в країні — це підроблені купюри. Найчастіше аферисти підробляють гривні великих номіналів — 200 і 500 купюри.

Фінансові експерти занепокоєні ситуацією, яка останнім часом склалася на валютному ринку України, адже обмінники та банки масово заполонили фальшиві гроші, інформують Патріоти України з посиланням на ЗМІ.

обмін валют

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на відповідні коментарі фінансових експертів.

У повідомленні йдеться, що п'ята частина тіньових коштів в країні — це підроблені купюри. Найчастіше аферисти підробляють гривні великих номіналів — 200 і 500 купюри.

"Підробляти купюри номіналом 5, 10, 20 і навіть 50 грн немає жодного сенсу. Інфляція і девальвація зробили свою справу. Навіть якщо ви зазирнете у гаманець до людини, що розплачується на касі в магазині, то побачите, що зазвичай люди з собою вже носять купюру у 200, 500 грн", — розповів Невмержицький.

А ось потрапляють в Україну фальшиві гроші різними шляхами. Якщо говорити про великі поставки, то, за словами експерта Олексія Куща, приходять вони з третіх країн, причому виготовляють їх промисловим способом.

"Тому такі купюри досить якісні і відрізнити їх досить важко. У 2014 році у нас був навіть невеликий сплеск, коли такі гроші надходили з непідконтрольної частини Донбасу. Але ця хвиля досить швидко спала", — розповідає експерт.

Окрім того, невеликими партіями фальшивки надходять в Україну і поштою. Наприклад, у Реєстрі судових рішень є кілька справ, які свідчать про такий спосіб переправлення.

Так, житель Львівської області через відділення пошти отримував бандеролі з фальшивими грошима євро і доларами.

А ось житель Чернівців налагодив цілу систему постачання фальшивої валюти з Італії. У цій країні він познайомився з місцевою мафією. Для них в Україні підшукував клієнтів, які готові були за півціни купити підроблені гроші.

Збувають фальшивки переважно у тіньовому бізнесі. Ними дають хабарі, розплачуються за товари і послуги, можуть і неофіційну зарплату такими грошима виплачувати.

Такі купюри збувають там, де крутиться велика готівка.

"Продовольчі ринки, авторинки, при купівлі-продажі нерухомості теж можуть збути підробку", — резюмує експерт.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...