Бойовики на Донбасі змінили пріоритети: Стріляють по цивільному населенню

Путін готовий іти на будь-які кроки, щоб досягти своїх цілей. Росія не несе ніякого покарання за свої дії на сході України, вважає колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов.

Жданов: Порятунок утопальника справа рук самого утопальника. Якщо ми хочемо захиститися треба захищатисяУтрати серед цивільного населення на Донбасі можуть викликати серйозний соціальний протест в Україні, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов.

Загострення ситуації на Донбасі пов'язане з тим, що Росія не несе ніякого покарання за свої дії на сході України, говорить Олег Жданов.
"Бойовики активізувалися ще в травні. Літня кампанія йде, як і минулого року: це найзручніший час для ведення бойових дій. До того ж міжнародно-політична ситуація склалася так, що вплинути на Росію зараз фактично нікому. Нормандський формат на паузі, про мінський я взагалі мовчу – це клуб для хороших друзів. Раніше хоч американці звертали на це увагу, але зараз у США свої проблеми. Та й у Європи теж. Тобто РФ користується безкарністю. У Москви розв'язані руки і вона творить на Донбасі, що хоче. Вони намагаються тиснути на нас із метою змусити виконувати "Мінськ", – зазначив Жданов.
Він наголосив, що президент України Петро Порошенко намагається уникати зустрічей із громадянами, які незадоволені тривалими бойовими діями на Донбасі.
"Бойовики змінили пріоритети – зараз під обстріл на Донбасі все частіше потрапляють мирні громадяни. Від початку року ми втратили 112 військовослужбовців, понад 300 бійців поранені. Як би цинічно це не звучало, держава перетворила ці цифри в суху статистику. І ми теж адаптувалися до цього. А ось втрати серед цивільного населення можуть бути сприйняті суспільством зовсім по-іншому. Це може викликати серйозний соціальний протест. Порошенко останнім часом виступає виключно в "клітці", куди пускають тільки тих громадян, які не будуть обурюватися. На відкритих зустрічах у нього все частіше запитували, коли закінчиться війна. Тобто нетерпимість суспільства досягає межі. І Росія цим користується", – підкреслив співрозмовник.
На його думку, президент РФ Володимир Путін готовий іти на будь-які кроки, щоб досягти своїх цілей, які стосуються України.
"Путін дуже витончено намагається просунути свої ідеї. Наприклад, президент Молдови Ігор Додон заявив про необхідність поставити ультиматум Придністров'ю: куди вони підуть – у Молдову чи в Україну? Це спроба створити прецедент для федералізації України, адже Придністров'я відмовиться повертатися в Молдову. А слідом за ними в Україну потягнуться "ДНР" і "ЛНР". Тобто для досягнення своїх цілей Путін готовий іти навіть на такі кроки. А Порошенко лише те й робить, що розповідає про відсутність альтернативи "Мінську". І ми продовжуємо ховати наших бійців. Порятунок утопальника – справа рук самого утопальника. Якщо ми хочемо захиститися – треба захищатися", – резюмував Жданов.
Протягом минулої доби бойовики 73 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Унаслідок обстрілу загинуло четверо українських військовослужбовців. Ще четверо бійців поранені, двоє – травмовано.
Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Джерело: "ГОРДОН"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...