Бога і загробного життя не існує: Остання книга і відкриття Стівена Хокінга

У своїй книзі "Коротка історія часу" професор Стівен Хокінг вельми двозначно висловився про існування Творця.

Стівен Хокінг/ REUTERS/Charles W Luzier/File Photo

Незадовго до смерті професор Хокінг підібрав відповіді на 10 головних питань, які йому постійно ставили читачі після виходу в світ у 1988 році його книги. Про це пише науковий кореспондент газети Daily Telegraph Сара Нептон, передають Патріоти України. Однак у своїй останній книзі астрофізик, який помер навесні цього року, остаточно визначився з Богом - його не існує, як не існує ні загробного життя, ні раю.

Чи є Бог? - Бога немає. Ніхто не управляє всесвітом.

З чого все почалося? - З Великого Вибуху, дуже гарячого.

Чи є у всесвіті інше розумне життя? - Так, є інші форми розумного життя.

Чи можемо ми передбачити майбутнє? - Це дуже складно.

Що всередині чорної діри? - Якщо вас затягне в чорну діру, ви перетворитеся на спагетті.

Чи можливі подорожі в часі? - Цього не можна виключати.

Чи виживемо ми на Землі? - У світового порядку є майбутнє.

Чи слід нам завойовувати космос? - У найближчі сто років ми зможемо подорожувати в будь-яку точку Сонячної системи.

Чи обжене нас штучний розум? - Надрозумний штучний розум буде дуже успішно досягати поставлених цілей.

Як ми формуємо наше майбутнє? - Не забувайте дивитися на зірки, а не собі під ноги.

З відповіддю на головне питання Хокінг тягнув до самого кінця, і лише перед самою смертю зізнався, що дійшов остаточного висновку: Всевишнього, як і життя після смерті, немає.

"Всі ми вільні вірити в що хочемо, і з моєї точки зору найпростіше пояснення полягає в тому, що Бога немає, - зізнався всесвітньо відомий вчений. - Ніхто не створював цей всесвіт, і ніхто не керує нашою долею. А що стосується віри в загробне життя, то це лише мрія. Цьому немає ніяких надійних підтверджень, і це суперечить усьому, що відомо науці. Коли ми вмираємо, ми обертаємося на прах. Але в нашому житті є сенс, він у нашому впливі і генах, які ми передаємо дітям".

Виступаючи на презентації "Коротких відповідей на важливі питання" - останньої книги Хокінга - в лондонському Музеї науки, його дочка Люсі зазначила, що "незважаючи на відсутність віри, батько не відмовився б спочивати у Вестмінстерському абатстві між Ісааком Ньютоном і Чарльзом Дарвіном".

Відповідно до теорії Хартла-Хокінга деякі з паралельних всесвітів схожі на наш

Джерело: ВВС
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...