Біткоїн: Як розраховуватись криптовалютою та навіщо вона українцям, - лайфхак

З січня запрацює перший український криптовалютний гаманець. Як розраховуватись біткоїном та як працює система PrivatCoins.

З січня в Україні почне працювати перший вітчизняний криптовалютний гаманець з функціями онлайн-банкінгу PrivatCoins

Про це повідомляє видання Mc.today, передають Патріоти України.

Відомо, що поки запустять бета-версію програми, а дата основного релізу поки не названа. Як наголошується, охочі можуть оформити заявку на сайті проекту PrivatCoins.com і отримати один з 2000 запрошень на тестування першої версії гаманця.

Особливістю PrivatCoins є можливість онлайн-банкінгу. Простіше кажучи, він дозволить використовувати криптовалюти за прямим призначенням – як платіжний інструмент, а не спосіб заробітку на курсі.

На першому етапі буде тільки поповнення рахунку мобільного телефону, але в перспективі очікується широке розмаїття функцій: покупка квитків, оплата комунальних платежів і тому подібне.

Буде і можливість продавати і купувати криптовалюту без участі бірж. Розробники відзначають, що від бажання до покупки криптовалюти проходить 10-15 хвилин.

"Це з урахуванням того, що потрібно дістати з кишені гаманець та банківську картку. Без цього вийде ще швидше",- каже Олексій Грушко, засновник проекту.

Для забезпечення безпеки в PrivatCoins сума утримується сервісом, потім сервіс отримує сигнал від системи переказів, що покупець перевів потрібну суму коштів. Після цього сума у біткоїнах переводиться на рахунок покупця.

При цьому розробники придумали спеціальну систему "лотів", щоб забезпечити зручну можливість розрахунків у гривні. Будуть доступні фіксовані суми 100, 200, 500, 1000, 5000 гривень. Максимальна сума одного переказу – не більше 25 000 гривень, що є обмеженням діючих в Україні законів.

"Виходить, що всі задоволені: продавець отримує гроші, а покупець здійснює операцію на ту суму, яку він розуміє. Ти не знаєш, що таке 0,000754 біткоїна, зате точно знаєш, що це 10 бігмак-меню", - кажуть розробники.

Крім цього, в PrivatCoins будуть дані про так звані теллери. Це авторизовані обмінники-партнери, які дозволять купити криптовалюту за готівку офлайн.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...