Більшість українців за вступ до ЄС та НАТО, - опитування

Якби референдум з питання вступу України до НАТО відбувся у червні 2017 року, то більшість українців проголосували б позитивно, у 2012 році таких було лише 28%.

Більшість українців проголосували б позитивно у разі проведення референдумів з питання вступу України до ЄС (69% голосів) та НАТО (56% голосів).

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 19-28 травня 2017 року.

За результатами опитування, якби референдум з питання, чи вступати Україні до Європейського Союзу проводився у травні 2017 року, 53% жителів України проголосували б за вступ України до ЄС, 24% - проти, і решта 23% - не визначилися, або не брали б участі у голосуванні.

Якби ті, хто не визначився, як голосувати, як зазвичай, не прийшли б на референдум щодо вступу до ЄС, участь у голосуванні взяли би близько 77% усіх, хто має право голосувати та проживає на територіях, що контролюються владою України, і подані голоси розподілилися б таким чином (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів референдуму, якби він проводився у травні 2017 року): за вступ до ЄС - 69% голосів, проти - 31%.

КМІС зазначає, що у порівнянні з лютим 2017 року, частка готових проголосувати за вступ України до ЄС зросла на 4 відсоткових пункти, з 49% до 53%.

Згідно із результатами опитування, наразі частка прихильників вступу України до НАТО дещо переважає над часткою противників: якби референдум із питання, чи вступати Україні до НАТО, відбувався у травні 2017 року, 41% жителів України проголосували б за вступ України до НАТО, 32% - проти; решта 27% не визначилися, або не стали би брати участь у такому референдумі.

Тож, якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у травні 2017 року, і у голосуванні взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила би близько 73%, а голоси учасників розділилися б таким чином: 56% - за вступ України до НАТО, 44% - проти.

Ідею вступу України до НАТО, як і раніше, підтримують переважно мешканці західних і центральних областей; на півдні та на сході країни більшість налаштована проти вступу України до НАТО.

Згідно з даними дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року, якби референдум з питання вступу України до НАТО відбувся у червні 2017 року, то 69% українців проголосували б позитивно, у 2012 році таких було лише 28%.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...