Біля 70% українців ніколи не бували за кордоном,- інфографіка

Тенденція за останній місяць змінилася: за перший місяць дії безвізу для поїздок в країни ЄС ним скористалися 95,5 тисяч українців.

69% українців ніколи не бували за кордоном

Близько двох третин українців (69%) ніколи не бували за кордоном. Лише 13% жителів країни були за кордоном протягом останніх 12 місяців. Про це свідчать результати соцопитування компанії Research&Branding Group.

Найбільше подорожують жителі Західної України, де менше тих, хто жодного разу в житті не їздив за кордон (54% проти 70-78% в інших регіонах).

Основними цілями закордонних поїздок близько третини (29%) українців, які бували за кордоном, є туристичні подорожі (11%), відвідини родичів і друзів (7%), а також на заробітки (6%) і в робочі відрядження (4%).

Жителі західних областей значно частіше, ніж в інших регіонах виїжджають за кордон на заробітки (17% на Західній Україні проти 1-3% в інших регіонах) і в робочі відрядження (7% на Західній Україні проти 2-4% в інших регіонах ).

Мешканці центральних областей, які порівняно менше їздять за кордон у гості (4% в Центральній Україні проти 7-9% в інших регіонах).

Сільські жителі рідше, ніж містяни виїжджають за кордон на відпочинок (8% сільських жителів проти 12-14% містян), але частіше на заробітки (10% сільських жителів проти 4% містян).

На заробітки і в робочі відрядження за кордон частіше виїжджають чоловіки (9%), ніж жінки – (3%), в робочі відрядження – 7% чоловіків і 2%жінок.

Також дещо частіше, ніж по країні в цілому, за останній рік відвідували закордонні країни українці у віці 18-49 років (18%).

За перший місяць дії безвізу для поїздок в країни ЄС ним скористалися 95,5 тисяч українців.

8% українців зазначили, що вже мають біометричні паспорти, а ще 39% заявили про намір їх оформити.

У той же час кожен другий житель України (51%) не має біометричного паспорта і не збирається його оформляти.

Найбільше число дійсних і потенційних власників біометричних паспортів серед молоді – 15% їх уже мають і 61% мають намір оформити, тоді як не збирається цього робити 21% українців у віці до 30 років.

Досить високі показники біометричної паспортизації серед тридцятирічних – 10%вже мають, а ще 53% мають намір оформити біометричні паспорти.

Опитування проводилося в період 15-24 червня 2017 р по загальноукраїнській вибірці (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м. Севастополя).Потенційно біометричні паспорти можуть знайти господарів серед більшої частини сорокарічних українців, 9% яких їх вже мають і ще 47% мають намір оформити.

Кількість опитаних – 1800 осіб. Похибка вибірки склала ± 2,4% при рівні довірчої ймовірності Р = 0,95.

Research&Branding Group

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...