Безкоштовний Wi-fi, відремонтовані дороги та укомплектовані навчальні заклади: Молодий голова села омолодив саме село

Молодий, амбітний і працьовитий 24-річний Артем Кухаренко нині наймолодший сільський голова в Україні. У 2015 році його кандидатуру підтримали 80% селян.

Безкоштовний Wi-fi, відремонтовані дороги та укомплектовані навчальні заклади – таким стало село Подільське, що на Черкащині, яким керує наймолодший сільський голова України Артем Кухаренко.

Молодий, амбітний і працьовитий 24-річний Артем Кухаренко нині наймолодший сільський голова в Україні. Коли балотувався на посаду у 2015 році, хлопець був ще студентом. Тоді його кандидатуру підтримали 80% селян

У першу чергу хлопець взявся за дороги. Асфальтувати – задорого. Тому за 30 тисяч гривень залатав ями бетоном. Фінансово допомогла районна рада і спонсори. Та левову частку селяни самі заробили на благодійному концерті.

Пізніше у центрі Подільського з'явився безкоштовний Wi-fi, а у відремонтованому будинку культури незабаром буде кінотеатр і тренажерна зала. Також у сільських освітніх закладах змінили вікна і двері, закупили у шкільні класи нові парти, а у дитсадок – ліжечка та іграшки. На вулицях же повністю відновили освітлення.

У селі живуть 800 людей. Більшість працює на місцевих фермах. Молодь хоче залишитись жити у селі і подає у сільраду заявки на житло. Наприклад, занедбаний гуртожиток у перспективі стане будинком для щонайменше 20 молодих сімей Подільського.

Цьогорічний бюджет села складає один мільйон гривень. Тож місцева влада вже у пошуках фінансування. Найперше, що потрібно, це провести каналізацію, воду та газ до гуртожитку.

Молодий керівник вже цього року планує створити у селі зони відпочинку, відновити озеро, провести людям воду, зробити дороги і заснувати сміттєвий кооператив. Та найголовніше – це знайти інвесторів, а відтак забезпечити селян роботою.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...