Автомобілем до Європи без перешкод: Розвіяно страхи українців щодо "міжнародних" водійських прав, - представництво ЄС

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що з початку 2018 року до Євросоюзу не можна буде в'їжджати з українськими міжнародними водійськими посвідченнями.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС не спричинить за собою змін щодо використання українцями водійських посвідчень, зокрема при короткостроковому відвідуванні Євросоюзу.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні "Європейській правді", коментуючи інформацію про те, що так звані "міжнародні" водійські права перестануть діяти на території ЄС.

"Ми не бачимо ніяких змін у практику щодо водійських посвідчень у зв'язку зі вступом у силу Угоди про асоціацію для туристів з України, які відвідують ЄС", - йдеться у коментарі представництва Євросоюзу.

"Угода про асоціацію не змінює нічого для громадян України щодо водійських посвідчень і короткострокових візитів у ЄС для туризму чи бізнесу. Тобто, якщо хтось перебуває у ЄС з українським водійським посвідченням менше 6 місяців", - йдеться у коментарі.

Водночас у представництві ЄС зазначили, що можливими є зміни для тих українських громадян, які приїжджають до Європи на довгий термін.

"Застосування директив ЄС, передбачених Угодою про асоціацію, може спростити визнання посвідчень водія у країнах Євросоюзу, якщо громадяни України з діючими довгостроковими візами потребують цього", - наголошується у коментарі.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що з початку 2018 року до Євросоюзу не можна буде в'їжджати з українськими міжнародними водійськими посвідченнями.

Пакет документів який потрібен українським водіям

Після введення безвізу змінилися і правила перетину кордону на автомобілі.
За інформацією Головного сервісного центру МВС України, тепер, щоб потрапити до ЄС на авто українським водіям потрібно мати такі документи:
національне посвідчення водія (посвідчення повинно відповідати міжнародним вимогам, документ повинен мати термін дії);
розпізнавальний знак України на транспортному засобі;
договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів;
свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на особу, яка перетинає кордон;
державний номерний знак на транспортному засобі.
У разі відсутності права власності на автомобіль, треба оформити документи для поїздки за кордон. Для цього необхідна заява власника машини або документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом.
Особам, які здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їхнє ім'я.

Транспортні засоби, на які, відповідно до закону, встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних в розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...