Австралія приєдналася до світового бойкоту і виганяє двох російських дипломатів-шпигунів

Федеральний уряд Австралії вирішив видворити з країни двох російських дипломатів-шпигунів. Їх депортують протягом семи днів.

Дипломати, яких вишлють з Австралії у зв'язку з отруєнням російського екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, є співробітниками розвідки РФ, зазначили у своїй заяві прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл і глава МЗС Джулія Бішоп. Заяву прем'єр-міністра Малкольма Тернбулла і глави МЗС Джулії Бішоп 27 березня опублікували на сайті уряду країни, повідомляють Патріоти України.

Зазначають, що дипломати, яких висилають, є співробітниками розвідки РФ. Їх депортують протягом семи днів.

Тернбулл і Бішоп уважають, що "безрозсудна й умисна поведінка" російської влади загрожує міжнародній безпеці і глобальним правилам нерозповсюдження хімічної зброї.

Федеральний уряд Австралії приєднався до світових заходів солідарності з Великобританією у справі Скрипаля і вирішив видворити з країни двох російських дипломатів-шпигунів. Про це також повідомляє Укрінформ.
«Це рішення відображає шокуючу природу нападу - перше насильницьке застосування хімічної зброї в Європі після Другої світової війни, з використанням надзвичайно смертоносної речовини у населеному районі, що поставило під загрозу безліч інших членів громади», - йдеться у спільній заяві прем'єр-міністра та міністра закордонних справ Австралії.

Напередодні виявити солідарність з міжнародним співтовариством уряд Австралії закликала українська громада Зеленого континенту.

«Настав час відреагувати і виступити проти нелюдяних дій президента Путіна… Союз українських організацій Австралії закликає уряд проявити свою солідарність і направити жорстке і однозначне послання президенту Путіну про те, що інкорпорування російських агентів та використання старих методів у нових обставинах неприйнятно», - заявив голова СУОА Стефан Романів.

У свою чергу посол РФ у Канберрі заявив, що будь-які санкції проти Росії призведуть до погіршення ситуації у двосторонніх австралійсько-російських відносинах. За його словами, відповідь Росії буде значно жорсткішою.

Попри агресивну позицію російських посадовців, уряд Австралії вирішив підтримати загальносвітові заходи із протидії нахабній поведінці РФ.

«Австралія з 2014 року вже ввела потужні санкції у відповідь на загрозу з боку Росії суверенітету та територіальній цілісності України. Ми також продовжуємо підтримувати міжнародні зусилля щодо притягнення до відповідальності осіб, винних за знищення літака рейсу MH17, і ми вважаємо неприйнятними дії Росії в кіберпросторі. Так само рішуче ми будемо підтримувати проведення ретельного розслідування Великою Британією. Австралія залишається відданою спільній зі своїми союзниками та партнерами діяльності, спрямованій на те, щоб запобігти діям Росії там, де вони становлять загрозу для міжнародної безпеки», - йдеться в урядовій заяві.

4 березня 2018 року 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння у британському Солсбері. Офіційний Лондон заявив, що під час замаху було використано розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок". Кремль відкинув підозри.
14 березня влада Великобританії оголосила про вислання із країни 23 російських дипломатів. Росія внесла до списків персон нон ґрата таку саму кількість британських представників.
26 березня голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що російських дипломатів вишлють із 14 країн ЄС. Цього самого дня глава Білого дому Дональд Трамп наказав депортувати зі США 60 співробітників дипмісій РФ. Також американська влада закриє російське Генконсульство в Сіетлі.
13 російських дипломатів вишле Україна.
У Раді Федерації РФ пообіцяли симетричну відповідь на такі дії.
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...