Американські морські піхотинці в Україні: В Очакові побудують командний центр для ВМС України

Будівельні частини американських Військово-морських сил почали будівництво центру оперативного управління флотом для ВМС України.

В Очакові (Миколаївська область) будівельні частини Військово-морських сил США почали будівництво Центру оперативного управління флотом для ВМС України. Про це в п'ятницю, 11 серпня, повідомляє прес-служба ВМС США.

Роботи ведуться в рамках програми з надання військової допомоги (Foreign Military Construction Sales, FMCS), будівництво здійснює перший мобільний будівельний батальйон морської піхоти США (NMCB 1), так звані Seabees (Морські бджоли).
"Початок будівництва на Україні є значним досягненням для NMCB 1. Наша здатність підтримати по-максимому прагнення України до Європи має стратегічне значення. Результатом стане поліпшення інфраструктури приймаючої сторони, підвищення її обороноздатності, зміцнення наших відносин і нові можливості для організації навчання", - сказав представник Seabees молодший лейтенант Джейсон Макгі.
Проект будівництва включає в себе зведення самого Центру оперативного управління, ремонтних майстерень, а також контрольно-пропускних пунктів по периметру бази.

У повідомленні говориться, що морські центри управління оперативного рівня покликані забезпечити гнучке управління ВМС у всьому діапазоні військових дій. Вони надають військовому командуванню інструменти управління флотом і забезпечують прийняття критично важливих рішень у складних ситуаціях. У складі такого Центру може бути розгорнуто командний пункт, який підтримує безпосередній зв'язок з кораблями під час навчань.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...