Адвокати Януковича б'ються в істериці: Ось-ось провадження проти екс-президента буде передано до суду

Лариса Сарган вважає, що істерика адвокатів Януковича зрозуміла, скоро Янукович відповість перед українським законом.

Лариса Сарган: Янукович відповість перед українським законом

Підставою для припинення заочного досудового розслідування справи екс-президента Віктора Януковича може стати тільки його добровільна поява до прокуратури на території України. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Істерика (пізніше Сарган замінила це слово на "активність") адвокатів утікача Януковича в останні дні зрозуміла – ось-ось провадження проти екс-президента України буде передано в суд. Заяви адвоката Віталія Сердюка і його "сидіння в телевізорі" не відвернуть головного – Янукович відповість перед українським законом", – заявила вона.

Вона підкреслила, що досудове розслідування щодо Януковича не припинять.

"Є лише одна підстава для припинення спеціального попереднього розслідування – це добровільна поява підозрюваного Януковича в орган досудового розслідування на території України. Більше ніяких підстав для припинення спеціального досудового розслідування немає", – підсумувала вона.

Адвокат Януковича Сердюк, повідомив, що процедура заочного засудження, яку застосовують до колишнього президента України Віктора Януковича, припинена.

Сердюк зазначив, що підстави для заочного засудження "перестали існувати", коли Генпрокуратура України отримала від Генпрокуратури РФ офіційне підтвердження адреси Януковича і його згоди сприяти слідству.

Прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко запевнив, що прокуратура далі веде заочне досудове розслідування.

Янукович був обраний президентом України у 2010 році. В Україні проти нього відкрили кілька кримінальних проваджень. Його звинувачують у масових вбивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу. До екс-президента застосовують процедуру заочного засудження.

У грудні 2016 року Сердюк заявляв, що Янукович не приїде на допит в Україну, оскільки побоюється за своє життя. Водночас екс-президент наполягав, щоб його допитали в Ростові-на-Дону.

9 березня в Генпрокуратурі РФ заявили, що готові організувати допит Януковича на території Росії у присутності українських слідчих. Однак прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що українські слідчі не мають наміру бути присутніми на допиті, тому що не зможуть допитувати підозрюваного.

Військова прокуратура України стверджує, що за адресою в Ростові-на-Дону, яку вказала Генпрокуратура Росії як місце проживання екс-президента України Віктора Януковича, розташовані склади.
Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...