"Або ви переходите на бік ФСБ, або ви залишаєтеся за бортом": Залякування, пропаганда і солодкі обіцянки - прийоми вербування ФСБ у окупованому Криму (відео)

Найбільше спецслужби РФ зацікавлені у вербуванні кримських татар.

За даними департаменту контррозвідки СБУ, з окупацією Криму на бік РФ перейшли 90% місцевих співробітників СБУ і МВС, близько 70% військовослужбовців ЗСУ. У всіх були різні мотиви піти на зраду, але причини крилися в людських пороках і слабкостях. ро це йдеться у фільмі про роботу російських спецслужб в Криму, який першим публікує ТСН.ua.

"Форми і методи за великим рахунком однакові, але в будь-якому випадку будь-яка людина вивчається, до неї шукається підхід. Можна назвати масовим вербуванням, коли всім було навіяно: такої держави, як Україна, не існує, у вас є вибір - або ви переходите на бік ФСБ, або ви залишаєтеся за бортом. Ті люди, які мали певні переконання, вони на це не піддалися. вони виїхали і залишилися вірними своїй присязі. Ті, які відчували якісь меркантильні моменти, вони подалися на це ", - розповідає співробітник контррозвідки СБУ.

Найбільший інтерес у російських спецслужб викликають кримські татари. Вони почали працювати з ними задовго до подій 2014 року, і деяких з них їм вдалося завербувати. ФСБ не припиняла спроб робити це і після анексії Криму.

Бізнесмен Шевкет Веліляєв - один з тих, хто виступив за єдність України і втратив в Криму все, а його брат і зовсім пішов добровольцем в АТО. Одного разу його затримали на адмінмежі з Кримом і завербували. У Шевкета забрали документи, телефон і протримали кілька годин, потім прийшли два співробітники ФСБ. Вони показали три папки, де були справи на його сім'ю: його рідного брата, його дружину і старшого сина.

Співробітників ФСБ цікавили зв'язки Шевкету з лідерами кримських татар, інформація про блокаду Криму і дислокація батальйону "Айдар", де служив його брат. Росіяни казали Шевкету, що він може "загубитися" в нейтральній зоні між материковою Україною і окупованим Кримом. Стали погрожувати, що його син може не доїхати до будинку, може "загубитися", і що вони можуть зникнути, як інші кримські татари. Йому навіть застосували спеціальну речовину, яка вкололи зі спини.

У підсумку Шевкет Веліляєв був завербований. Співробітники ФСБ поставили йому завдання - увійти в довіру до лідерів кримських татар і фізично знищити. Також він повинен був вивезти свого брата в Крим.

Після того, як співробітники ФСБ відпустили Веліляєва, він відразу розповів українським спецслужбам про вербування, а всю свою сім'ю протягом тижня вивіз із Криму.

Повністю фільм про тактику російських спецслужб з вербування на окупованому півострові, дивіться нижче.



Джерело: УНІАН

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...