А ви це знали? Як правильно їсти диню

Кому, коли та як можна, або заборонено їсти диню: про властивості цієї ягоди.

Фахівці розповіли про те, кому диню їсти не можна, передають Патріоти України. Диня – це літня ягода, яку небажано поєднувати з іншими продуктами. Експерти розповіли, кому ця ягода протипоказана і які у неї є корисні властивості, пише Сlutch.

Диню не можна використовувати, як десерт, так як вона заб'є шлунково-кишковий тракт і не віддасть корисні властивості людському організму. Тому, експерти рекомендують диню їсти як самостійне блюдо.

У дині дуже багато корисних властивостей. У ній міститься велика кількість заліза, багато вітамінів, які впливають на роботу серця і нервової системи. Крім того, ця ягода володіє корисними властивостями, які впливають на імунітет людини.

А грубі волокна сприятливо позначаються на мікрофлорі кишечника. Дієтологи рекомендують вживати диню тим, у кого є порушення в роботі печінки і нирок.

Однак, у цій корисній ягоди є безліч протипоказань. Її не можна вживати людям з цукровим діабетом, при запальних і інфекційних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також не варто включати в раціон вагітним і годуючим мамам.

Категоричної заборони для майбутніх і годуючих матерів на диню немає, але фахівці вважають, що диня може викликати неприємні відчуття в кишечнику або шлунку, до або після народження дитини. Тому, перш, ніж включити її в раціон, вагітним і годуючим жінкам рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Як правильно їсти

Дуже важливо у вживанні дині – їсти її правильно. Перше правило – не поєднувати диню з іншими продуктами, а споживати окремо, як самостійну страву. Бажано не вживати інші продукти за годину до прийому дині і годину після.

Фахівці застерігають від поєднання дині з кисломолочними продуктами, такими, як сир або кефір. Шлунок і кишечник можуть дуже бурхливо відреагувати на такий експеримент.

Друге правило – якою би не була смачна диня, з'їдати її потрібно не більше декількох шматочків за один прийом їжі. У дині міститься багато вітамінів і мінералів, і велика кількість за один раз може негативно позначитися на організмі.

Крім того, у дині дуже високий глікемічний індекс, тому після трапези динею, вже через годину організм подає сигнали про голод.


Джерело: Сlutch
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...