12 травня - День Дев'яти цілителів: Що зробити, аби стати здоровим

Лікувалися 12 травня травами, змовами і молитвами.

Сьогодні вшановують Дев'ять мучеників. Згідно з переказами, у місті Кизик служили і проповідували християнство дев'ять праведних чоловіків. Вони постраждали в 3 столітті н. е. за віросповідання, язичники після довгих тортур стратили мучеників.

У народі цей день назвали – "Дев'ять цілителів", так як люди вважали, що святі допомагають подолати тілесні хвороби і різні епідемії.

Вірили, що саме в цей день всі змови є найбільш ефективними. Зверталися 12 травня до Дев'ятьох мучеників і просили їх про зцілення хворих людей. Якщо людина народжувався в день 12 травня, говорили, що їй належить пройти дев'ять різноманітних випробувань.

Цей день вважався днем цілителів і зцілень. Лікувалися 12 травня, в основному, травами, змовами і молитвами. Була легенда, згідно якої, перед тим, як створити людину, Бог намалював на піску її силует, але тут же з'явився Диявол і проробив у фігурі 77 дірочок у вигляді ран. І тоді Бог сказав нечистому, що він створить 11 цілющих трав від 77 ран. Тому, відповідно до народних вірувань, людина може захворіти 77 хворобами і для кожної з них знайде лікувальний засіб. Однак дуже важливо було зібрати рослини у певний час, дотримуючись правил.

12 травня починали лікувати людей, уражених лихоманками, "щоб недуги не осушили людську кров і не ходили по жилах, не провокували пухлини, не крутили суглобів і не ламали кісток". Говорили, що обряди 12 травня проводять, щоб "був селянин від води світлий та від землі чистий".

Також очікували цвітіння кульбаби, яке починалося приблизно в цей час. Починали розпускатися бруньки у липи і сливи, цвів бузок.

Народні прикмети на 12 травня

Схід сонця яскравий і ясний - літо буде теплим

Зоряне небо вночі 12 травня передвіщає багатий урожай

Мурахи 12 травня переселяються в сухе місце - зовсім скоро піде дощ

Багато хрущів - чекай посухи

Ясний схід сонця передвіщає тепле літо, теплий вечір і зоряна ніч - багатий врожай

Блискавка перед дощем 12 травня - опади будуть йти довго

З верхніх листків вівса волога виділяється, змочує стебла - буде вологий і дощовий період.

Джерело: Depo.Закарпаття

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...