0,2 проміле у перерахунку на склянки

В Україні допустима норма алкоголю в крові дорівнює 0,2 проміле. Але не всі знають, скільки це буде в перерахунку на склянки, грами й келихи.

Кермування автомобілем у нетверезому стані може мати непередбачувані наслідки

В одному з експериментів «Автоцентру» експерти спробували вивести середній показник 0,2 проміле. Експеримент проводився на шістьох співробітниках видання: троє чоловіків і три жінки, всі випробовувані мали різну масу тіла – чоловіки від 71 до 83 кг, жінки від 50 до 65 кг. Для експерименту використовували найбільш популярні напої: горілку, коньяк, пиво, вино, шампанське.

Отримані дані є усередненими і залежать від ваги людини, статі, фізичного стану, вживання їжі і навіть від раси. У кожному конкретному випадку показники будуть відрізнятися, в експерименті йдеться про середні показники.

Починали з пива. Експеримент починався з контрольного задування алкотестером для перевірки тверезості учасників. Починали з маленької пляшки пива 0,33 л. Відразу після випитого алкотестер показав від 0,25 до 1 проміле. Пояснюється це тим, що випари алкоголю зберігаються в порожнині рота до 5 хвилин, тому алкотестер показав не рівень алкоголю в крові, а рівень його випарів у роті. Через півгодини наступний замір. У чоловіків рівень алкоголю виявився від 0,03 до 0,1, у двох худорлявих жінок – 0,2 і 0,24 проміле. У третьої жінки з максимальною вагою 65 кг результат був 0,13 проміле.

Далі випили 0,5 л пива. Через півгодини прилад показав у чоловіків 0,2 проміле, у жінок – 0,24.

У другий день експерименту перевіряли дію коньяку. Починали з 30 г. Через півгодини у двох чоловіків в крові було 0,11 і 0,13 проміле, у третього, самого тлустого – 0,00. З’ясувалося, що всі пили на голодний шлунок, а третій – після гарного обіду. У двох жінок виявилося – 0,20 і 0,19, в третьої 0,10. При випитих 50 м коньяку у неї виявилося 0,31 проміле. У чоловіків 50 г коньяку показали 0,13 і 0,19.

Наступні тести проводилися за такою ж схемою, від маленьких доз до великих, на голодний шлунок.

У діаграмі на малюнку показані виміри на голодний шлунок.

Діаграма: autonews.com.ua


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...