"Ось вам і російський слід злочину": У справі вбивства Павла Шеремета випливли вражаючі факти (відео)

Так розслідувати таке вбивство - це фактично співучасть у вбивстві, в цьому і в майбутніх, на території України.

Павло Шеремет

Спеціальне розслідування "Громадського" щодо вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета викликало великий ажіотаж у соцмережах.

Як відомо, в стрічці проаналізовані події ночі перед злочином. Журналістське розслідування почалося із вивчення моменту закладки вибухівки в автомобіль. Команда знайшла як мінімум шістьох свідків, які перебували на місці вбивства. Також журналісти встановили, що неподалік від місця злочину перебував екс-співробітник СБУ Ігор Устименко.

Інтернет-користувачі, зокрема, колеги загиблого журналіста, зазначають, що цей відеосюжет породив масу питань до слідства, і обурюються бездіяльністю правоохоронців. Також наголошується, що загадковий екс-сбушник Устименко, звільнений ще при Януковичі, може вказати на "російський слід" злочину.

"Навіщо (колишній?) працівник СБУ в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета протягом декількох годин чергував під його будинком? Чому правоохоронці спростовують, що було стеження за Павлом Шереметом і журналістами "Української правди", незважаючи на інші численні наявні факти? Як сталося, що журналістам-розслідувачам з їхнім значно більш обмеженим ресурсом вдалося відшукати і опитати тих свідків, яких офіційні органи навіть не встановили? І чому керівники всіх без винятку правоохоронних органів, залучених у розслідування вбивства, відмовилися давати коментарі групі журналістів-розслідувачів (Аваков, Грицак, Луценко)?" - задається питанням журналістка Наталя Седлецька.

"Один із найважливіших моментів, який не потрапив у фільм-розслідування Слідства, - це те, що СБУ взяла сервер із записами відеокамер в одному з магазинів неподалік від місця вбивства Павла Шеремета. І повернула його порожнім. Тобто співробітники СБУ просто стерли всі записи, які були на сервері. Це такий важливий штрих, який наголошує, що Службі Безпеці точно є що приховувати. Тобто питання зараз у тому, якою мірою СБУ знала про підготовлюване вбивство або брала участь у його підготовці", - зазначає Катерина Сергацькова.

"Подивився фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. Послухав першу реакцію офіційних осіб, витриману абсолютно в російському стилі. Подумав, що так розслідувати таке вбивство - це фактично співучасть у вбивстві, в цьому і в майбутніх, на території України. Позамежна байдужість і цинізм із розрахунком "суспільство все проковтне". Покликані рятувати нас і країну рятують тільки честь свого мундира і дохідні крісла. Решта їх не цікавить взагалі. Ні "розслідування" влади, ні їхня реакція на журналістське розслідування не мають нічого спільного з перемогою Майдану і європейським вибором України", - пише Айдер Муждабаєв.

"Знайдений колегами-журналістами сбушник Устименко звільнився ще в 2014 році - разом із командою Якименка, глави СБУ з російським паспортом, який зараз ховається у Росії. Ось вам і російський слід злочину", - наголошує Ігор Соловей.

"Колеги зробили куди більше МВС, яке чомусь вирішило не допитувати одного з видних фігурантів справи-колишнього співробітника СБУ, який стирчав біля будинку Шеремета, зокрема і в момент закладки бомби. І який є як мінімум важливим свідком, а можливо - і співучасником. Ще страшніша реакція СБУшників - я не я, хата не моя, він у нас звільнений заднім числом, звертайтеся у МВС. Чистий дзен. Градус упоротості зашкалює", - констатує Сергій Костеж.

"Багато на чолі силових структур повинні розуміти, що цей фільм дав "тектонічний зсув" у їхніх кар'єрах. Може, вони поки його не відчувають і не усвідомлюють, але цей зсув є. І він дуже важливий для суспільства. Адже колись і Юрій Кравченко не повірив би, що справа Георгія Гонгадзе може виявитися фатальною", - зазначив Бачо Корчілава.

"Я не знаю, чи причетні силовики до вбивства Павла Шеремета безпосередньо, але одне для мене очевидно напевно: розслідування відверто провалено. Навмисне чи, по дурості чи, по інших причинах - на ці питання ще належить відповісти. Але що провалено - факт.

І за це повинні відповісти. Від виконавців до тих, хто контролював. Особливо ті, хто говорив гучні слова про "справу честі" тощо"- вважає Соня Кошкіна.

"Просто подивіться і зрозумійте, як розслідує поліція дуже гучну резонансну справу... Ми всі розуміємо, хто насправді винен у загибелі Гонгадзе, але він не був покараний і також, сподіваюся, хоча б зрозуміємо, хто стоїть за вбивством Павла", - пише Олексій Гриценко.

"Показ фільму "Вбивство Павла". Ніхто з офіційних осіб, які брали зобов'язання розслідувати вбивство Павла, не прийшов. Той, хто публічно брав розслідування вбивства Павла під особистий контроль, навіть не відповів журналістам на запит. Залишається сподіватися, що у Порошенка, голови СБУ, генпрокурора і глави МВС хоча б достатня швидкість інтернету, щоб подивитися на результати великої і вкрай важливої журналістської роботи", - зазначає Михайло Ткач.

Як повідомляв "Обозреватель", журналіст був убитий 20 липня на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького в Києві. За попередніми даними, під час вбивства використовувався вибуховий пристрій з дистанційним управлінням.

Поліція розкрила подробиці розслідування. Стало відомо, що вбивство могло бути замовлено в Росії. Крім того, глава МВС Арсен Аваков повідомив, що перед смертю Шеремет зустрічався у Москві з міністром Януковича. У МВС показали відео можливих підозрюваних у вбивстві.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...